21. prosince 2009

Kávové dia rohlíčky

120 g ořechových jader nebo mandlí,KL jemně mleté kávy,2 bílky,3 PL medu,tuk na vymazání plechu
Do misky nasypeme jemně nastrohaná jádra orechů nebo mandlí a přidáme mletou kávu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po lžičkách zašleháme tekutý med (pokud med zrystalizoval, krátce jej nahřejeme ve vodní lázni). Tuhý sníh přidáme k ostatním surovinám a promícháme. Na tukem dobře vymazaném plechu tvoříme lžičkou malé hromádky, anebo na vále posypaném nastrouhanými jádry ořechů vytvarujeme silnější plát těsta, že kterého vykrajujeme formičkou rohlíčky. Plech vložíme do mírně vyhřáté trouby a rohlíčky zvolna pečeme – sušíme. Místo kávové příchuti můžeme připravit rohlíčky skořicové či kakaové a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat