30. prosince 2009

Mozartovy kuličky

1. směs: 140 g jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 lžíce bílku z vejce, trochu zelené potravinářské barvy
2. směs: 170 g moučkového cukru, 110 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g čokolády na vaření, 1 bílek z vejce, 1 lžíce rumu
Čokoládová poleva: 90 g čokolády na vaření, 50 g tuku, 2 lžíce vařící vody

První směs (marcipán) hněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, můžeme přimíchat trochu potravinářské barvy. Pro druhou směs smícháme cukr, ořechy, bílek a rum a na konci přidáme teplem rozpuštěnou čokoládu. Kuličky z první směsi obalíme vrstvou druhé směsi (5 mm). Pro čokoládovou polevu rozpustíme čokoládu ke které přimícháme vařící vodu a tuk. Připravené kuličky ponoříme jednu po druhé a necháme přes noc uschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat