30. prosince 2009

Ořechový salam

250 g moučkového cukru, 250 g másla nebo jiného tuku, 2 celá vejce, 300 g piškotů, 300 g drobně nakrájených ořechů, 40 g kakaa, 5 lžic rumu, 100 g kandovaného ovoce (drobně nakrájeného)

Tuk rozpustíme ve větším hrnci a do chladného (nesmí ztuhnout) vmícháme kakao. V misce rozdrtíme piškoty a pokropíme je rumem. Vejce s cukrem utřeme, vyšleháme, přidáme ořechy, kandované ovoce a poté všechny přísady smícháme. Hmotu dáme do chladničky na chvíli ztuhnout. Potom ji rozdělíme na 4 dílky, zformujeme válečky, které obalujeme v mletých oříšcích nebo kokosu. Ztuhlé krájíme na šikmé řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat