17. prosince 2009

Veselí andílci na báječných vanilkových muffinech

Těsto: 2 vejce, 150 g krupicového cukru, vanilkový cukr, 75 g zakysané smetany, 125 ml oleje, 200 g hladké mouky, špetku soli, lžičku prášku do pečiva, máslo a hrubou moku do formy

Na dohotovení: bílek, 150 g moučkového cukru, 200 g marcipánu, ruzné druhy cukrářského zdobení

Obě vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Zlehka přimícháme zakysanou smetanu s olejem a hladkou mouku promísenou se solí a práškem do pečiva. Mističky ve formě na muffiny vymažeme, vysypeme a z poloviny naplníme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a muffiny při 180 stupněch pečeme 20 minut. Hotové je necháme vychladnout na kovové mřížce. Z bílku a moučkového cukru utřeme lesklou polevu. Dle líbosti ju mužeme ještě obarvit potravinářským barvivem. Z marcipánu pak vymodelujeme kuličky. Vychladlé muffiny přestříkáme pomocí cukrářského sáčku uprostřed polevou a přilepíme na ně marcipánové kuličky. Hlavičky andílku dozdobíme dle fantazie cukrářskými ozdobami.

Žádné komentáře:

Okomentovat