19. ledna 2010

Marokánky

150 g loupaných mandlí,130 g krupicového cukru,70 g kandovaného nebo sušeného ovoce, případně rozinek,40 g hladké mouky,30 g másla,25 g sušeného mléka,500 ml vody,2 lžičky medu,mléčná čokoláda na zdobení

V hlubší pánvi za stálého míchání rozpusťte cukr s máslem a odstavte z plotny. Přidejte mouku,med, sušené mléko, vodu, nasekané mandle, kandované či sušené ovoce a vše dobře promíchejte.Mokrýma rukama tvořte z připravené hmoty placičky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe, jelikož placičky se pečením ještě trochu zploští a roztáhnou do šířky. V troubě, vyhřáté na 200 °C je pečte cca. 10 až 15 minut. Při pečení je hlídejte a v případě že začnou na povrchu karamelizovat, snižte teplotu trouby. Když jsou placičky pevné a zlatavé,vyndejte plech z trouby, placičky z něj sejměte a nechte vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a potřete jí hladkou stranu placiček. Než čokoláda ztuhne, můžete například vidličkou v čokoládě vytvořit vlnky či jiné zdobení. Pak nechte čokoládu dobře ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat