14. ledna 2010

Sněhové pusinky

4 bílky,3/4 šálku cukru

Bílky ušlehejte do pěny. Stále rychle šlehejte a postupně přidávejte po lžících cukr, dokud nezískáte lesklý a tuhý sníh, který tvoří tuhé špičky. Vmíchejte požadovanou příchuť, například 2 lžičky vanilkového cukru.Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Hmotu rozdělte na plech(pokud nemáte sáček, použijte pytlík od mléka s ustřiženým rožkem nebo můžete pokládat na plech lžičkou kopečky). Mezi každým nechte 2,5 cm místo. Pečte v předehřáté troubě (110 stupňů) hodinu.Pak ji vypněte a pusinky nechte v troubě chladnout nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Dřív troubu neotvírejte. Pusinky můžete zpestřit různými druhy příchutí: mandlovou, vanilkovou, citrónovou nebo pomerančovou a pomocí sáčku docílíte nejroztodivnějších tvarů. Chutnají také slepené krémem./1 sušenka má 18 kcal a 0 g tuku/

Žádné komentáře:

Okomentovat