8. února 2010

Bramborový salát s hořčici

1,5 kg kližkovitých brambor, varný typ A,1 sklenice sterilované zeleninové směsi do bramborového salátu,2 sterilované sladkokyselé okurky,2 vejce natvrdo,1 větší cibule,150 g majolky,1 lžička plnotučné hořčice,sůl, čerstvě mletý pepř,petrželka, řeřicha, rajčátko či nakládaná kapie na ozdobu

Brambory uvařte ve slupce, nechte zchladnout, oloupejte, nakrájejte na kostičky. Okurky nakrájejte na půlkolečka,vejce na kostičky, cibuli nadrobno, zeleninovou směs zceďte a vše přidejte k bramborám. Vmíchejte majolku s hořčicí, dochuťte solí a pepřem, případně nálevem z okurek. Nechte aspoň 2 hodiny odležet. Narovnejte na míse, uhlaďte, ozdobte něčím zeleným nebo červeným .

Žádné komentáře:

Okomentovat