8. února 2010

Krůtí řízky se zeleným kopečkem

1/3 šálku nasekaných dýňových semínek,1/2 lžičky kmínu,1/2 lžičky soli,1/4 lžičky čerstvě mletého pepře,500 g krůtích řízků,olivový olej,1/2 šálku nakrájené cibule,1 konzerva nakládaných nakrájených zelených ostrých
papriček,1/4 šálku vody,1 polévková lžíce čerstvé limetkové (citrónové) šťávy

Osmahněte dýňová semínka na mírném ohni 2 minuty. Zchlaďte.Spojte semínka, kmín, sůl a pepř,obalte v této směsi řízky. Rozehřejte malé množství oleje na pánvi na středně mírném ohni. Vložte řízky a osmažte cca 3 minuty po jedné a 2 minuty po druhé straně, přendejte je na talířek a vložte do trouby cca. 100 °C teplé. Na stejné pánvi rozehřejte 2 lžičky oleje, přidejte cibuli, papričky, zbylá dýňová semínka a vodu, vařte, než se směs prohřeje - okolo 2 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat