8. února 2010

Pečená kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím

1 menší kachna,1 hlávka červeného zelí,25 g sádla,4 cibule,25 g hladké mouky,sůl,drcený kmín

Omytou kachnu osolte, okmínujte a dejte na pekáč hřbetem nahoru. Podlijte mírně vodou a zvolna pečte. Během pečení podlévejte vařící vodou. Po cca 30 minutách kachnu otočte prsy vzhůru a dále dopečte do měkka za občasného podlévání. Omyté hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky, osolte, okmínujte, zalijte vodou a duste do měkka. Na rozehřátém sádle nechte orestovat nadrobno nakrájenou cibulku,zaprašte ji moukou a za stálého míchání připravte jíšku,kterou vmíchejtedo podušeného zelí.Podávejte s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat