5. února 2010

Pstruh s mandlemi

4 pstruzi, 1 vejce, 50 g másla,3 polévkové lžíce hladké mouky,75 g mletých mandlí,snítka petržele, tymiánu a estragonu,1 lžíce olivového oleje,25 g tence nakrájených loupaných mandlí,2 stroužky česneku tence nakrájené,2 zelené cibulky, jemně pokrájené,3 polévkové lžíce kaparů,4 polévkové lžíce bílého vína nebo rybího vývaru,2 polévkové lžíce citrónového nebo limetkového džusu,čerstvé bylinky na ozdobu

Pstruhy opláchněte a osušte. Okořeňte mouku a dejte na talířek. Na další talířek rozkvedlejte vejce a na jiný talířek dejte mleté mandle. Obalte pstruhy v mouce, vejci a nakonec v mandlích. Dejte dostatečné množství petržele,tymiánu a estragonu do každého pstruha. Podle chuti přidejte také kousek citrónu nebo limetky. Připravenou rybu můžete dát do lednice, než začnete se smažením. Rozpusťte 25 g másla v pánvi spolu se dvěma lžícemi oleje. Přidejte rybu a jemně smažte 5 minut. Otočte a smažte dalších 5 minut. Vyndejte a uchovejte v teple.Dejte na pánev mandle, osmažte a odložte je na talířek. Rozpusťte zbylé máslo s olejem. Přidejte česnek, zelenou cibulku a smažte 1 minutu. Přidejte mandle, kapary, víno nebo vývar, citrónový nebo limetkový džus a prohřejte1 minutu. Dejte ryby na talíře, přidejte omáčku a ozdobte bylinkami. Podávejte s bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat