5. února 2010

Rybí steaky ve vinné omáčce

1 středně velká cibule,6 snítek čerstvé petrželky,1 stroužek česneku,5 lžic olivového oleje,900 g rybích steaků, které by neměly být tlustší než 2,5 cm,3/4 šálku suchého červeného vína,1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 1/4 šálku studené vody,1/2 lžičky soli nebo podle chuti chléb italského původu

Pokrájejte najemno cibuli, petrželku a česnek a smíchejte vše dohromady. V dostatečně velkém hrnci, do kterého se vejdou rybí steaky v jedné vrstvě směs osmažte na olivovém oleji. Když jsou cibule a česnek průhledné a petrželka trochu ztmavla, přidejte rybí steaky a po každé straně je smažte několik minut.Rybu vyndejte, přilijte víno, zvyšte plamen a zatímco se víno vypařuje, přidejte mouku s vodou. Přidejte sůl a míchejte, aby se omáčka uvařila. Vraťte do hrnce rybu, zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a 10 minut duste, dokud se rybí maso, když do něj píchnete vidličkou,nezačne štěpit na jednotlivé vrstvičky. Okamžitě podávejte s chlebem italského typu.

Žádné komentáře:

Okomentovat