23. března 2010

Ořechový dezert s čokoládou

200 g hladké mouky,200 g mletých valašských ořechů,200 g moučkového cukru,1 prášek do pečiva,
125 ml oleje,125 ml vlažného mléka,2 vejce,tuk hrubá mouka na plech
Na polevu : 100 g čokolády, 50 g ztuženého tuku
Na ozdobu : 50 g bílé čokolády, 40 g půlek vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru

Prosátou mouku, mleté ořechy, cukr, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko a vejce smícháme v míse v hladkou hmotu. Připravenou hmotu vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve vychřáté troubě při 150°C asi 30 minut. Čokoládu a tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Po upečení a vychladnutí nakrájíme korpus na trojúhelníky o straně asi 7 cm a polijeme je čokoládovou polevou. Po ztuhnutí ozdobíme jednotlivé kousky bílou čokoládou a vlašským ořechem posypaným moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat