18. března 2010

Podvodnice

2O dkg hrubé mouky,špetka soli,2 dkg droždí,3 lžíce mléka, 15 dkg změklého rozsekaného másla

20 dkg hrubé mouky prosijeme na vál,přidáme špetku soli a 15 rozsekaného másla.Uděláme důlek a vlijeme vzšlý kvásek z 2 dkg droždí,3 lžic mléka a špetky cukru.Vypracujeme těsto,uděláme kouli a ponoříme do nádoby se studenou vodou a necháme v chladnu kynout,až samo těsto vyplave na povrch. Pak rychle vyválíme placku asi 4 mm silnou,vypichujeme tvary a klademe na vymazaný,moukou vysypaný plech,potřeme rozšlehaným vejcem a rychle pečeme v prudké troubě. Princip je v tom, abychom studené těsto dávali do hodně horké trouby,potom náležitě vyskočí a uvnitř zůstane duté.Přednost mají kulaté, drobné tvary. Po upečení obalujeme ve vanilkovém cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat