30. dubna 2010

Krůtí řízky v těstíčku

400 g krůtích prsou, 1/2 lžičky koření na drůbež, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, 80 ml bílého vína, 2 lžice solamylu, špetka soli, 1 palička česneku, špetka sušeného provensálského koření, rostlinný olej na smažení

Krůtí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Posypeme je kořením na drůbež a necháme je chvíli odležet. V misce rozšleháme bílky s moukou, vínem, solamylem, solí a třemi stroužky česneku. Vznikne hustější těstíčko, do kterého ještě přidáme zbytek česneku nakrájeného na jemné plátky, a dochutíme provensálským kořením. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje. Plátky krůtích prsou namáčíme do připraveného těstíčka a na rozehřátém oleji je volně smažíme po dobu přibližně 10 minut. Dáváme pozor, aby se česnek v těstíčku nespálil. Usmažené řízečky necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme je s bramborovými hranolky a ozdobené čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat