30. dubna 2010

Pečené krůtí stehna

krůtí kýta, česnek, rozmarýn, sůl, bílé víno, olivový olej
Kýtu omyjeme, osušíme, maso s kostí několikrát nařízneme, necháme kýtu potaženou kůží. Do zářezů pak vložíme hodně česneku. Osolíme a posypeme rozmarýnem. Pekáč pokapeme olivovým olejem a necháme asi 20-25 min. péct (v mikrovlnce v režimu Crisp Grill 900 W). Po 10 ti minutách otočíme a podlijeme trochou bílého vína. Necháme udělat hodně do měkka. Maso má pak chuť k nerozeznání od jehněčího. Před podáváním stáhneme kůži a nůžkami na drůbež naporcujeme. Jako přílohu doporučuji rýži nebo vařené brambory. Při pečení více kýt je nutné péci podstatně delší dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat