27. dubna 2010

Plněná panenka se švestkovou omáčkou

800 g vepřové panenky, 240 g sušených švestek, 80 g slaniny, 4 dkg hladké mouky, 200 ml vývaru , tuk, sůl, worcester, pepř, skořice
Vepřovou panenku nakrojíme, uděláme si plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, pokryjeme plátky slaniny, doprostřed dáme 2/3 sušených švestek, zabalíme a můžeme omotat motouzem. Na více tuku (aby se nám panenka rychleji a lépe zatáhla) položíme panenku, zprudka orestujeme, po orestovaní 3/4 tuku odlijeme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem B a udeláme si tmavou šťávičku, do které vložíme panenku. Až bude skoro panenka hotová, přidáme zbytek sušených švestek. Šťáva by se měla dostatečně provařit, dochutíme solí, pepřem, skořící, worcesterem. Panenku opatrně rozmotáme a krájíme šikmými řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat