30. dubna 2010

Silvestrovská krůta na slanině

1 krůta, 100 g slaniny, 60 g másla
obloha : 8 jablek střední velikosti, 300 g sterilovaného červeného zelí, bílé víno

Krůtu řádně očistíme a vysušíme. Potom na prsou a stehnech protkneme slaninou rozkrájenou na tenké proužky. Celou krůtu ze všech stran řádně osolíme a mírně opepříme. Zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostky a dáme společně s máslem na pekáč. Na tuto slaninu položíme připravenou krůtu, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a poléváním horkou vodou. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, vydlabeme a naplníme sterilovaným červeným zelím. Do kastrolu si dáme část vypečené šťávy z masa a naplněná jablka, přelijeme bílým vínem a v trobě opatrně upečeme tak, aby se nám jablka nerozpadla. Upečenou krůtu naporcujeme na jednotlivé díly, na talíř dáme zbytek sterilovaného zelí, které jsme podusili, na ně dáme jednotlivé  porce krůty,kolem obložíme pečenými jablky, přelijeme mírně výpekem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat