27. dubna 2010

Studený jablkový dort

500 ml vody, 20 dkg okrájených jablek, 1 vanilkový cukr, 1 - 2 balíčky piškotů, rum (sirup, citrónová šťáva), skořice
Jablka vaříme se skořicí ve vodě až téměř do rozvaření, pak přidáme puding rozmíchaný v trošce vody.Uvedeme znovu do varu a vaříme asi 1 až 2 minuty.Trochu vychladíme a zatím dno dortové formy zaplníme piškoty, pokapeme rumem a citrónovou šťávou nebo sirupem a zalijeme částí jablkové hmoty. Znovu poklademe piškoty a tak pokračujeme do vypotřebování zásob..Zatížíme a necháme v chladnu do druhého dne zaležet. Před podáváním zdobíme šlehačkou.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Žádné komentáře:

Okomentovat