26. května 2010

Piškotový srnčí hřbet

1 balíček piškotů, 250 g tvarohu, 1 lžíce světlé želatiny, 1 dcl mléka, cukr podle chuti, vanilkový cukr, trochu Rumu, 50 g rozinek, sušené švestky nebo meruňky, šlehačka

Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a srozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty. Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu. Nealko verze - rum nahradíme ovocným sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat