26. května 2010

Tvarohový dort Opavia

2 balíčky Piškotů Opavia,1kg tvarohu, 4 dcl mléka, 2 vejce, 1 kostka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce),
1 lžíce kakaa, ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve), šlehačka na ozdobu

Želatinu namočíme na noc do 2 dcl mléka. Druhý den přidáme 2 dcl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk.Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou. Tip: Šlehačku lze pokapat kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvořit mozaikový vzor.

Žádné komentáře:

Okomentovat