21. července 2010

Mandlové sušenky

250 g sádla, 125 g krupicového cukru, 2 vejce, 1 pomeranč ( použijeme kůru i šťávu), 400 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku nebo jedlé sody, 200 g mletých nasucho opražených mandlí, špetka soli, pečící papír

Změklé sádlo ve větší míse dobře vyšleháme šlehačem na vysoké otáčky a postupně zašleháváme krupicový cukr, vejce, pomerančovou kůru a šťávu. Vydržíme šlehat ještě cca 3 minuty. Vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou, mleté nasucho opražené mandle, přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Na dobře pomoučeném vále rozválíme plát cca 1 cm vysoký, formičkou vykrajujeme kolečka (o průměru asi 5,5 cm), poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v dobře předehřáté troubě pečeme při 180°C 15 minut dorůžova. Po vyndání z trouby nechte na plechu ještě chvilku dojít.

Žádné komentáře:

Okomentovat