21. července 2010

Skořicové tyčky

1 balení listového těsta, 2 skořicové cukry, 1 vejce, hladká mouka na vyválení, pečící papír

Exotické ovoce očistíme a rozmixujeme na hrubší pyré a společně s džusem nebo pomerančovou šťávou krátce povaříme, případně dosladíme .Vychladlou směs nalijeme do misek, vložíme do mrazáku a během mražení, cca každé dvě hodiny, promícháme.Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovým cukrem, přeložíme na třetiny, opět mírně rozválíme, aby se nám potřené těsto dobře spojilo.Krájíme na dlouhé pruhy, které stočíme do spirály, přehneme napůl, spojíme, potřeme vejcem, sypeme skořicovým cukrem nebo podle chuti sekanými ořechy, rozinkami, sezamovým semínkem. Pečeme v rozpálené troubě na 200°C cca 10 minut dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat