15. září 2010

Čokoládové řezy

cukr krupice 160 g, mouka hladká 150 g, vejce 6 ks, kakao 20 g, kypřící prášek 1/2 balíčku,
náplň : tvaroh měkký 500 g, máslo 200 g, cukr moučka 200 g, cukr vanilkový 2 ks, citrónová šťáva 2 lžičky, meruňkový likér 50 ml, čokoládová poleva 200 g, červená marcipánová hmota 50 g

Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a pak lehce vmícháme mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem, plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 8 minut při teplotě 200°c. Na náplň ušleháme máslo s cukrem do pěny a smícháme s tvarohem, ochuceným vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou. Můžeme také přidat asi 50 ml sladkého meruňkového likéru. Z upečeného plátu otrhneme papír a plát rozkrojíme vodorovně na dva díly. Slepíme je polovinou tvarohové náplně, druhou polovinu rozetřeme na povrch a dáme ztuhnout do chladničky. Pak korpus rozkrájíme na obdélníkové řezy asi 4 x 8 cm. Polevu rozehřejeme, rozetřeme na pergamenový papír a dáme ztuhnout. Nakrájíme čtverce 4 x 4 cm a položíme vždy dva na řezy. Z marcipánové hmoty vykrájíme srdíčka a moučník ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat