15. září 2010

Čokoládový koláč

200 g měkkého másla, 200 g pískového cukru, 200 g hladké mouky, prášek do pečiva, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, hrst sekaných oříšků, 100 g čokolády na vaření
poleva :100 g čokolády, 100 g cukru, 100 g másla, 4 lžíce mléka

Máslo, cukr, vejce třít. Přidat prosátou mouku s práškem do pečiva. Kakao zalít vařící vodou, aby vznikla kašička a tu přidat do těsta, přidat hrst sekaných oříšků (lískové) a čokoládu rozlámanou na kousky. Péct ve vymazané formě (menším, hlubším plechu) na 190°C. Horké polít čokoládovou polevou. 
Poleva : Rozpustit máslo, čokoládu, přidat cukr, mléko a třít do hladka.

Žádné komentáře:

Okomentovat