15. září 2010

Jahodové řezy s krémem a polevou

4 žloutky, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, ½ sklenice oleje, ½ sklenice vlažné vody, sníh ze čtyř bílků
krém : 250 g másla, 2 jahodové pudinky, 200 g cukru, 600 g jahod, ½ litru jahodové šťávy
čokoládová poleva : 8 lžic rozehřátého másla, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce uvařené kávy a třeme 6.minut.

Z ingrediencí uděláme těsto a pečeme v troubě asi 25 minut. Krém: Jahody mírně podlijeme,přivedeme k varu,necháme přejít varem a odstávíme.Jahody přecedíme a do půl litru jahodové šťávy zamícháme pudinky a uvaříme. Necháme vychladnout.Máslo třeme s cukrem, přimícháme pudink a jahody. Namažeme na upečený piškot. Na konec polijeme čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat