13. září 2010

Jahodový dort

18 dkg pískového cukru, 5 vajec, citron, 10 dkg hrubé mouky, 1,5 dkg másla, 1,5 dkg mouky, 60 dkg jahod
krém : 1/8 l mléka, 3 žloutky, 1/4 l šlehačky, 1 dkg hladké mouky, vanilkový cukr

Cukr utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem, pak přidáme pevně ušlehaný sníh z bílků, 1 lžička citronové šťávy a lehce vmícháme mouku. Do vymazané a vysypané formy rozetřeme těsto a upečeme do růžova. Druhý den dort rozřízneme, naplníme krémem a pokladame rozkrájenými jahodami. Složíme a povrch opět potřeme krémem a poklademe jahodami. Krém: V hrnku rozmícháme mléko s cukrem a moukou. Přidáme žloutky, hrnek postavíme do kastrolu s vařící vodou a mícháme do zhoustnutí. Pak odstavíme, hrnek vložíme do studené vody a občas krémem zamícháme až vychladne. Do vychladlého krému lehce zamícháme oslazenou šlehačku. Do šlehačky zašleháme 1 lžičku moučkového cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat