14. září 2010

Jogurtový dort

piškotové těsto : 3 vejce, 90 g cukru, 90 g hrubé mouky, 40 g rozpuštěného másla nebo pokrmového tuku

obloha : 2 pomeranče, 175 g tvarohu, 400 g bílého přírodního jogurtu, 125 g cukru, 8 plátků želatiny, 250 g dotuha ušlehané smetany, 2 lžíce pomerančového likéru

Budeme potřebovat též 2 složené plátky alobalu široké asi 5 cm a 12 pudinkových formiček, event. šálků. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ušleháme do pěny vejce s cukrem. Vmícháme prosátou mouku a máslo - vymaštěný plech zmenšíme páskami alobalu na velikost 3x20 cm. Potřeme těstem a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme a po zchladnutí vypíchneme 12 koleček - ostrouháme kůru z jednoho důkladně omytého pomeranče. Ostatní oloupeme, dílky vyloupneme a šťávu zachytíme. Promícháme tvaroh, jagurt, cukr, pomerančovou kůru a šťávu. Želatinu rozpustíme podle návodu a vmícháme do krému. Chladíme 30 minut. Vmícháme šlehačku a likérem. Dílky pomeranče vložíme do formiček vypláchnutých studenou vodou. Naplníme krémem a chladíme 2-3 hodiny. Navrch položíme piškotová kolečka a lehce přitlačíme. Dortíky vyklopíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat