10. září 2010

Kořeněné pečené jablka

4 středně velká jablka (každé o váze asi 200 g), 4 lžíce medu, 1/2 lžičky mleté skořice,jemně nastrouhanou kůru a šťávu z velkého pomeranče, 250 g zmrazených nebokompotovaných ostružin nebo brusinek

Z jablek odstraňte jadřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko horizontálně kolem dokola nařízněte.Jablka dejte do mělkého pekáčku. Smíchejte med, skorici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte jablka. Do pekáčku nalijte pomerančovou šťávu.Troubu předehřejte na 180°C ( horkovzdušnou na 160°C.anou. Pečte 40 minut, občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte kolem nich ostružiny a pečte ještě asi 10 minut. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou. Můžete doplnit zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat