7. října 2010

Kapr podle Rožumberských

kapr 4 porce, máslo 15 dkg, mouka hladká lžíce, cibule, víno bílé 1,5 dcl, hrachová polévka 1 dcl, bobkový list 2 ks, sůl lžička, pepř celý 5 zrnka, tymián, sardelky 2 ks, kapari 10, citron, máslo 10 dkg
Porce kapra upečeme na másle. V kastrůlku upražíme do červena mouku , přidáme nadrobno nakrájenou cibulku , hrachovou polévku, bílé víno , bobkový list , tymián , sůl , pepř , povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme dobře utřené sardelky , kapary a na kolečka nakrájený oloupaný citron. Pečeného kapra na talíři touto omáčkou polijeme a podáváme s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat