4. října 2010

Mrkvovníky

200 g strouhané mrkve, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla nebo margarínu, špetka soli, 0,5 balíčku kypřícího prášku, švestková povidla, práškový cukr s vanilkovou příchutí

Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále válíme plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtvrtečky 6x6 cm velké. Do středu každého čtvrtečku dáme kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojíme v šáteček a přitlačíme. Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péci. Elektrická   trouba předehřátá na 180 °C  Horkovzdušná trouba předehřátá na 150 °C  doba pečení asi 20 min. Ještě teplé mrkvovníky obalíme v práškovém cukru s vanilkovou pŕichutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat