4. října 2010

Rolky z hovězího masa s mrkví

250 g mrkve, 2 cibule, lžíce másla, 0,5 l slepičího vývaru, 100 g sušených meruňěk, 150 g dlouhozrnné rýže, 400 g mletého hovězího masa, lžička soli, 1/4 lžičky cukru, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, vejce, 2 lžíce oleje

Očištěnou mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, poduste na másle do sklovita a podlijte 4 lžícemi vývaru a duste 10 minut. Zbývající vývar uveďte k varu. Meruňky pokrájejte nadrobno, spolu s rýží vsypte do vývaru a na mírném ohni vařte. Mleté hovězí maso propracujte s kořením, vejcem a zeleninou. Mokrýma rukama utvořte rolky velké jako palec. Na rozpáleném oleji rolky opečte ze všech stran dozlatova. Rolky připravte na talířích k podávání. Výpek svařte s trochou vody a šťávou rolky přelijte. Rýžu ochuťte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat