13. října 2010

Telčské koláče

mouka polohrubá 500 g, tuk 300 g, vejce 4 ks, droždí 50 g, tvaroh 2 ks, cukr krupice, cukr krystal, cukr vanilkový, citron, rozinky, mléko

Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek. Kvásek,mouku, tuk a 2 vejce propracujeme dohromady na těsto. Rozválíme a děláme čtverečky, které plníme tvarohem. Uzavřeme a obrácené namáčíme v rozšlehaném vejci a hrubém krystalu. Pokládáme na plech uzavřenou stranou dolů. Každý koláč nastřihneme na horní máčené straně nůžkami do kříže. Na plechu necháme vykynout a pečeme v předehřáté troubě. Po lehkém zapečení můžeme pro zjemnění do každého koláče kápnou trochu rozpuštěného másla.
Náplň: 2 tvarohy, vejce, rozinky, vanilkový cukr, citrónová kůra a cukr dle chuti, dobře promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat