17. ledna 2011

Medový dezert

300 g hladké mouky, 150 ml medu, 120 g cukru, 190 g zakysané smetany , vejce, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku, lžíce perníkového koření

Na krém : 250 ml mléka; 120 g cukru; 50 g hladké mouky; 150 g másla; 2 žloutky; ½ vanilkového cukru + drcené vlašské ořechy na posypání

Mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením prosejeme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme na větší plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Mléko, cukr a mouku smícháme a v rendlíku uvaříme do krémové konzistence a necháme vychladnout. Máslo, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme a smícháme s krémovým základem. Těsto po upečení rozkrojíme na minimálně 3 pruhy. Každý pruh potřeme krémem a položíme je na sebe. Celý dezert, včetně boků, potřeme zbývajícím krémem a posypeme drcenými vlašskými ořechy. Poté zabalíme do fólie a necháme v ledničce vychladit a odležet.Místo vlašských ořechů dezert posypte nastrouhaným perníkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat