1. února 2011

Meruňkový likér po domacku

0,5 l 40% vodky, 130 g cukru, kousek skořice, 5 hřebíčků, 0,1 l vody

Do lahve od okurek nalijeme nejprve vodku. Přidáme 10 g cukru, skořici, hřebíčky a vypeckované meruňky nakrájené na kostičky. Musí jich být tolik, aby byly všechny bezpodmínečně ponořené. Taktéž meruňky musíme nasypat do lahve průběžně, jak je krájíme. Likér by potom měl hnědou barvu.Lahev necháme při pokojové teplotě stát asi tak dva týdny. Potom všechno scedíme a necháme ještě překapat přes jemné plátno. Mezitím si povaříme v 1 dl vody 120 g cukru. Po vychladnutí přilijeme do přecezeného likéru. Tímto je likér hotový a můžeme jej nalít do lahví a zazátkovat. Je potřeba likér nechat tak měsíc ještě dozrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat