2. února 2011

Opilý meloun

5 kg meloun, asi 3 - 5 dl vodky nebo rum, sterilní injekční stříkačka a jehla, bílá svíčka, sáček sádry, špachtle, miska, hadřík, zapalovač

Postup výroby opilého melounu : Připravený meloun omyjeme od nečistot a natáhneme do stříkačky alkohol. Stříkačku zapíchneme do melounu a obsah pomalu a po částech vtlačíme dovnitř, tak bude mít alkohol čas vsáknout do dužiny melounu. Zralý meloun se plní hůře, ale jde to. Několika dírkami meloun naplníme a přitom do něj vměstnáme asi 3 - 5 dl  alkoholu.Po vytažení stříkačky z ranky hadříkem setřeme vyteklý alkohol a otvor okamžitě zakapeme voskem ze zapálené svíčky, abychom zamezili přístupu vzduch, který by meloun zkazil. Tento úkon je nejobtížnější, protože tekutina se okamžitě dere ven a překáží při zakapávání. Na dírku nakapeme voskem malou hromádku, kterou můžeme ještě zacelit plamenem zapalovače. Stejně voskem zalepíme všechny ostatní otvory. Rozděláme si v misce sádru a špachtlí ji rovnoměrně naneseme na meloun do tloušťky asi 1 - 2 cm. Pečlivě zakryjeme každé volné místečko, dokud se zelený meloun nezmění v bílou kouli. Po zaschnutí meloun přeneseme do chladného sklepa, kde nemrzne. Počkáme asi tři měsíce a před samotnou konzumací rozloupneme bílou skořápku. Potom už můžeme voňavé překvapení servírovat hostům.

Žádné komentáře:

Okomentovat