20. září 2011

Lahodné včelí šlehnutí

příprava cca 45 minut kynutí cca 60 minut pečení cca 25 minut,1 kousek asi 360 kcal, 8 g bílkovin, 21 g tuků, 33 g sacharidů
těsto a obloha:500 g polohrubé mouky,kostka droždí, 160 g cukru,špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 2 vejce,200 g másla,200 ml smetany,300 g mandlových hoblinek
krém : 3 plátky bílé želatiny,balíček vanilko­vého pudinku, 500 ml mléka, 50 g cuk­ru, 200 ml smetany

 
Do důlku v mouce dáme lžíci cukru, droždí, mléko, smíchá­me s trochou mouky a necháme 20 min. kynout. Vmísíme 50 g cukru, sůl, vejce, 50 g másla a ne­cháme 30 minut kynout. Svaříme smetanu s cukrem, 150 g másla a mandlemi. Dáme vychladnout.Namáčíme želatinu. Smicháme 5 lžic mléka s pudinkem. Zbylé mléko svaříme s cukrem, vmícháme pudink a uvedeme do varu. Přimícháme želatinu a vy­chladíme. Těsto prohněteme, vy­válíme na vymaštěném plechu a potřeme mandlovou směsí.Troubu vyhřejeme na 180 °C. Těsto necháme 10 minut ky­nout a pečeme 25 minut. Když moučník vychladne, vodorovně ho překrojíme. Smetanu ušlehá­me a vmícháme do pudinku. Spodní díl potřeme krémem a přiložíme horní díl moučníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat