7. září 2011

Smetanové kremrole

250 g hladké mouky ,120 g másla pokojové teploty, 120 ml smetany ke šlehání ,žloutek ,vejce na potření

Na krém : 250 ml mléka ,sáček vanilkového pudinku, 250 g másla, 120 g moučkového cukru ,1/2 sáčku vanilínového cukru, žloutek

Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1x16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)

Žádné komentáře:

Okomentovat