21. října 2011

Kapr pečený po srbsku

1,2 kg kapra; 10 dkg uzené slaniny; 2 cibule; 3 paprikové lusky; 2 rajčata; 4 dl zakysané smetany; 1 kg brambor; 5 dkg mouky; 0,5 dl oleje; červená mletá paprika; sůl; pálivá paprika; mletý kmín; stroužek česneku

Jednu cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na malém množství oleje. Zaprášíme červenou mletou paprikou, zalijeme vodou a vložíme rybí kosti (případně rybí hlavu). Osolíme a přihodíme špetku mletého kmínu a stroužek česneku. Do vykostěných plátků kapřího masa uděláme zářezy, maso osolíme a do červena předsmažíme. Základ scedíme a zahustíme směsí smetany a mouky. Olejem vymažeme pekáč a vložíme na něj napůl uvařené, oloupané brambory nakrájené na kolečka. Na vrstvu brambor položíme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a rajčata. Mírně osolíme a zalijeme paprikovou omáčkou. Na vrstvu zeleniny položíme předsmažené plátky kapřího masa a plátky uzené slaniny nakrojené do tvaru kohoutího hřebínku. Vložíme do trouby a při teplotě 180 stupňů pečeme přibližně 30-35 minut. Před podáváním zakapeme smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat