27. října 2011

Makové opekance s horkými višněmi a skořicí

10 rohlíků; litr mléka; vanilkový lusk; 5 polévkových lžic krystalového cukru; 5 dkg másla; 20 dkg mletého máku; 5 dkg práškového cukru; 1 dl medu; 30 dkg odpeckovaných višní; 3 dl červeného vína;špetka hřebíčku; mletá skořice

Do mléka nasypeme krystalový cukr, přidáme med a postavíme na plotnu vařit. Až dosáhne mléko bodu varu, vhodíme do něho lusk vanilky. Rohlíky nakrájíme na kolečka, vložíme do cedníku na těstoviny a zakapeme horkým mlékem. Promačkáme a přendáme do mísy. Posypeme směsí práškového cukru a máku, důkladně promícháme a vyklopíme na pekáč vymazaný máslem. Vložíme na 5 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Višně dáme vařit na tak dlouho, dokud se z nich zcela neodpaří vlastní šťáva. Potom je podlijeme červeným vínem, ochutíme mletou skořicí a hřebíčkem a důkladně povaříme. Hotové makové opekance podáváme s horkými višněmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat