24. října 2011

Palačinka s višněmi, kaštanovým pyré a s čokoládovou polevou

2 vejce; 3 dl mléka; 30 dkg mouky; špetka jedlé sody; špetka soli; 25 dkg kaštanového pyré (lze zakoupit hotově ve zmraženém stavu); 30 dkg vypeckovaných višní; 15 dkg krystalového cukru; sáček vanilkového cukru; citron; pomeranč
na polevu : 3 polévkové lžíce krystalového cukru; 10 dkg kakaového prášku; 5 dkg práškového cukru; sáček vanilkového cukru; polévková lžíce škrobové moučky; 5 cl rumu; kousek másla

Z vajec, mléka a mouky vypracujeme palačinkové těsto. Do těsta přidáme špetku soli, na špičku nože jedlé sody a obvyklým způsobem upečeme palačinky. Náplň palačinek připravíme z nastrouhaného kaštanového pyré. Do pyré přimícháme višně, přisypeme krystalový cukr a vanilkový cukr. Do směsi nastrouháme kůru z citronu a z pomeranče a vše důkladně promícháme.
Na čokoládovou polevu připravíme ze 3 dl vody a 3 polévkových lžic krystalového cukru sirup. Smícháme kakaový prášek, práškový cukr, vanilkový cukr, škrobovou moučku a rum. Směs přidáme k sirupu, přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla. Palačinky potřeme hotovou náplní, složíme je a pokapeme polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat