28. října 2011

Piškotová kolečka s polevou z tokajského výběru

4 vejce; 4 polévkové lžíce krystalového cukru; 4 polévkové lžíce mouky; citron; 5 dkg másla; 2 dl tokajského výběru; 3 polévkové lžíce medu; lusk vanilky; balení pudingového prášku s vanilkovou příchutí; 3 dl mléka; 25 dkg tvarohu; 10 dkg práškového cukru; 3 polévkové lžíce zakysané smetany; 30 dkg hroznového vína

Rozklepneme vajíčka a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Z bílků a jedné polévkové lžíce krystalového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu přimícháme vaječné žloutky a zbytek krystalového cukru. Přes síto přidáme do sněhu mouku a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo a na středně horké plotně upečeme na pánvi přikryté alobalem kolečka vytvarovaná z piškotového těsta. Připravíme polevu z tokajského vína: tokajský výběr přivedeme k varu, přikápneme med a přihodíme vnitřek vydlabaný z vanilkového lusku. Pudingový prášek rozmícháme v malém množství vody tak, aby ve směsi nezůstaly hrudky, směsí zahustíme polevu a přilijeme ještě 3 dl vody. Připravíme náplň: rozmícháme tvaroh, práškový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a smetanu. Přihodíme rozčtvrcené bobule hroznového vína. Před podáváním natřeme tvarohový krém na piškotové kolečko, přiložíme druhé piškotové kolečko a nakonec vše zakápneme tokajskou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat