28. října 2011

Třešňové „clafoutis”

2 dl smetany; 1,5 dl mléka; vanilkový lusk; 4 vejce; 10 dkg krystalového cukru; citron; pomeranč;10 dkg mouky; 40 dkg vypeckovaných třešní; 5 dkg másla; špetka soli

Do smetany nalijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu. Vejce smícháme s krystalovým cukrem, špetkou soli a moukou. Do směsi nastrouháme citrónovou a pomerančovou kůru. Přilijeme smetanové mléko a přihodíme třešně. Připravené těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 až 30 minut. Během pečení těsto občas promícháme, před dopečením se tak vzhledem bude podobat trhanci. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a ozdobíme plátky pomeranče a lístky meduňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat