4. listopadu 2011

Jablkový závin pro diabetiky

400 g polohrubé mouky., lžička kypřicího prášku do pečiva., sůl., 125 g másla nebo rostlinného tuku., kelímek bílého jogurtu., tuk na vymazání plechu., vejce na potření.,
Dia náplň – 600 g jablek (oloupaná bez jádřinců)., mletá škořice., 50 g strouhanky., 50 g tuku., 40 g sorbitu., 30 g rozinek., 

Z prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva, změklého tuku, jogurtu a soli vypracujeme vláčné těsto, které uložíme nejméně na dvě hodiny do chladna odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Nasucho za stálého míchání osmahneme strouhanku, jablka pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádrinců a nahrubo nastrouháme nebo pokrájíme na tenké plátky. Odpočinuté těsto rozdělíme na tři části, rozválíme na plátky, posypeme strouhanku, poklademe jablky, posypeme škořici, rozinky a sladidlem a stočíme. Po stranách dobře stiskneme, avy nevytekla náplň, a přeneseme na tukem vymazaný plech. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a předeřáté troubě upečeme. Vychladlé záviny pokrájíme na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat