2. listopadu 2011

Kuřecí stehýnka s tymiánem pečená na masle

8 kuřecích stehýnek; 10 dkg másla; citron; 3 lusky barevné kalifornské papriky; 3 paprikové lusky na plnění; svazek tymiánu; svazek kopru;  česnek; 1 dl octa; 10 dkg cukru; svazek petrželové natě; 8 brambor; 20 dkg tvarohu; 2 polévkové lžíce zakysané smetany; sůl; pepř; olej

Kuřecí stehýnka vykostíme a osolíme. V části s kůžičkou uděláme nožem zářezy a ochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Maso položíme na olejem vymazaný pekáč, zakapeme rozpuštěným máslem a posypeme nadrobno nasekaným čerstvým tymiánem. Papriky nakrájíme na kousky a položíme vedle stehýnek. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40 až 50 minut. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, špetkou soli, pepřem, nadrobno nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným česnekem. Brambory předem uvařené ve slupce rozpůlíme a malou lžičkou vydlabeme vnitřky. Potom je naplníme ochuceným tvarohem. Cukr rozmícháme v octě a za stálého míchání opatrně přilijeme 1 dl oleje. Ochutíme balzámovým octem a rozetřeným česnekem. Podle potřeby můžeme zálivku rozředit vodou. Opečené paprikové lusky namočíme do zálivky. Podáváme je jako přílohu k pečeným kuřecím stehýnkům a plněným bramborám.

Žádné komentáře:

Okomentovat