4. listopadu 2011

Marinované plátky mořských ryb

1 kg mořských ryb; 2 cibule; 2 - 3 bobkové listy; 1-2 stroužky česneku; 4 dl bílého vinného octa; 1 dl bílého vína; mouka; olej; sůl; mletý bílý pepř; svazek rozmarýny; svazek šalvěje; mletý šafrán

Rybu nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v mouce a osmažíme na hojném množství oleje. Připravíme marinádu: na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli. Přihodíme bobkové listy a nadrobno nasekaný česnek. Osolíme, ochutíme bílým mletým pepřem a přihodíme lístky čerstvé rozmarýny a šalvěje. Zaprášíme mletým šafránem, podlijeme bílým vinným octem a znovu přivedeme k varu. Přilijeme bílé víno a vše dohromady povaříme. Marinádu nalijeme na osmažené plátky rybího masa a na nejméně půldruhé hodiny, ale podle možností i na jeden až dva dny, vložíme do chladničky odležet. Podáváme s čerstvým pečivem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat