3. listopadu 2011

Višňové čokoládové řezy s ořechovou polevou

25 dkg másla; 40 dkg odpeckovaných višní; 35 dkg práškového cukru; 15 dkg mletých ořechů; 10 dkg čokolády; 40 dkg mouky; 3 vejce; balení prášku do pečiva; lusk vanilky; 3 dkg kakaového prášku; 3 dl jogurtu; 1 dl smetany; 3 dl mléka; 5 gr skořice; 5 dkg medu; 3 polévkové lžíce škrobové moučky;3 cl brandy; citron

Z másla a 25 dkg práškového cukru utřeme hladkou směs a přimícháme tři vaječné žloutky. Přidáme jogurt, kakaový prášek, na kousky rozlámanou čokoládu, mouku, skořici a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Všechny suroviny důkladně propracujeme. Do vaječných žloutků přisypeme malé množství cukru a ušleháme tuhý sníh. Sněhem zjemníme kakaovou směs. Přidáme na špetku prášku do pečiva a pecek zbavené višně. Těsto přelijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a vložíme na 20 minut péct do předehřáté trouby při teplotě 180 °C. Mléko, do kterého jsme přidali vnitřek vydlabaný z lusku vanilky, med, 10 dkg práškového cukru a citronovou kůru, přivedeme k varu. Přihodíme nastrouhané ořechy a až se začne mléko opět vařit, zahustíme ho škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Přikápneme brandy a polevu zahustíme smetanou. Hotový moučník rozřežeme na řezy. Před podáváním je posypeme práškovým cukrem a polevou. Řezy ozdobíme několika višněmi a lístky meduňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat