9. prosince 2011

Bábovka pro diabetiky

6 vajec,3-5 odměrek tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin)1 dcl oleje,1 dcl (horké) vody,250 g polohrubé mouky, pudink (nejlépe dia),lžíce kakaa,2 lžíce rumu,0,5 prášku do pečiva, citronová kůra
Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat