9. ledna 2012

Bábovka z vaječného likéru

5 vajec, 200 g cukru krupice, vanilkový cukr, 250 ml vaječného likéru, 250 ml oleje (slunečnicový), 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2-3 lžíce kakaa, tuku a hrubá mouka na formu. Na polevu 100 g čok. na vaření a 100 g mléčné čokolády asi 50 g tuku Omega
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, olej a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Do vymazané formy nalejeme polovinu světlého těsta, druhou obarvíme kakaem a dáme na světlé těsto. Nakonec ještě protáhneme lžící dokola pro hezčí vzhled na řezu. Pečeme při 180°C asi 45 m. Po vychladnutí rozpustíme (ve vodní lázni) mléčnou čokoládu a tuk a dobře promícháme. Nalijeme na bábovku a dobře potřeme i strany. Na hodinku dáme do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat