27. ledna 2012

Brusinkové pracny s pivem

150 ml černého Velkopopovického Kozla, 125 g sušených nahrubo pokrájených brusinek, 250 g polohrubé mouky, balíček vanilkového cukru, 50 g hnědého cukru, 2 žloutky, 65 g másla, 1/3 lžičky kypřícího prášku, 100 g mletých ořechů, špetka soli, špetka citrónové kůry, 1/3 lžičky hřebíčku, 0,5 lžičky skořice, špetka mletého badyánu, 1/3 lžičky mletého zázvoru, moučkový cukr na obalení

Do rendlíku nalijeme pivo, přidáme hnědý cukr, brusinky a vaříme asi 10 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme ořechy, žloutky, změklé máslo, koření, citrónovou kůru. Nakonec přidáme brusinky a zbylé pivo přidáme postupně, aby těsto nebylo příliš řídké.Směs zpracujeme na vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout. Potom těsto postupně vtlačujeme do formiček.Troubu nahřejeme na 170°C. Naplněné formičky narovnáme na plech a pečeme asi 8 minut. Po upečení je ihned vyklopíme. Před podáváním pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat