9. ledna 2012

Hrnková černá ananasová bábovka

měříme na čtvrtlitrové hrnky : 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva,hrnek cukru krupice,0,5 hrnku oleje, vanilkový cukr (nemusí být),0,5 hrnku strouhaných ořechů (vlašských nebo lískových),2 vejce,100 g strouhané hořké čokolády, mléko dle potřeby (asi 1/2 hrnku), rum, ananasový kompot, tuk, strouhanka na formu
na ozdobu : čokoládová poleva, půlky ořechů, barevná rýže
Ananas slijeme, nakrájíme na drobné kostičky, zakapeme několika lžícemi rumu, přisypeme ořechy, promícháme a necháme odstát (ananas se v oříškách obalí). Nejlépe v robotu ušleháme vejce, olej, cukry a strouhanou čokoládu do pěny. Do napěněné hmoty zamícháme mouku s práškem do pečiva střídavě s mlékem a nakonec ananas s ořechy. Promícháme a vlijeme do vymaštěné a vysypané formy. Pečeme při 180 °C asi 45 minut, ke konci pečení teplotu snížíme cca na 160 °C. Upečenou a vychladlou bábovku můžeme zdobit dle libosti. Dobrá je čokoládová poleva extra tmavá, ořechy a barevná cukrová rýže.


Žádné komentáře:

Okomentovat